Speciaal voor kinderen is een goede bescherming tegen de zon belangrijk, de kinderhuid kan immers minder goed de zonnestralen verdragen dan de huid van volwassenen: ze is heel wat dunner en produceert voor de eigen bescherming slechts weinig melanine. Elke zonnebrand en elk onbeschermd oponthoud in de zon verhogen het risico op huidkanker later.

Stel uw kind niet aan directe zonnestralen bloot. Laat het in de schaduw spelen, gebruik ook zonnecrème en bescherm het ook in de schaduw met lichte kleding. Zo wordt het zeker heel leuk in de tuin te spelen en buiten te verblijven!

Vrijstaande zonneschermen van STOBAG laten schaduw toe op het gazon, het kinderbadje of de zandbak. De grote stabiliteit van de scharnier- of telescopische armen laat daarbij een vrij zwevende en veilige overkapping toe zonder bijkomende steunsystemen. Cassetteschermen zorgen bovendien voor comfortabele zonwering uit de veilige box. In ingeschoven toestand beschermt de elegante en corrosiebestendige aluminium cassette de doek en de mechanische delen efficiënt tegen omgevingsinvloeden zoals neerslag, storm of ook vervuiling. Terrasschermen zijn zeer robuust en bieden een extra ruimte buiten, omdat ze bij een voldoende hellingshoek en voorzien van een waterbestendige doek ook bescherming bieden als het regent. En met een extra rolgordijn tegen inkijk bewaart u de privacy en bent u beschermd tegen wind en een laagstaande zon.

Een STOBAG zonnescherm biedt heel wat voordelen in vergelijking met een parasol

  • De plaats onder het zonnescherm kan optimaal worden benut − geen parasolstaander als struikelobject.
  • Het zonnescherm biedt schaduw over de volledige breedte van het terras. Ook grotere oppervlakken kunnen perfect van schaduw worden voorzien.
  • Het zonnescherm biedt dankzij waterafstotende doeken ook bescherming tegen regen.
  • Het zonnescherm biedt ook bescherming wanneer het 's avonds frisser wordt. De warmte die afstraalt van de gevel en de grond wordt dan nog goed vastgehouden.
  • Het zonnescherm kan comfortabel met motoraandrijving worden uitgerust.
  • Het zonnescherm biedt een uitstekende bescherming tegen verblinding door de zon, zodat u zelfs op zeer zonnige dagen kunt genieten van het zicht naar buiten.
  • De verblinding door de zon is geringer onder een donker schermdoek.
  • Donkere zonneschermdoeken bieden in het algemeen meer bescherming dan lichte.
  • UV-licht komt niet alleen van boven, maar reflecteert in alle richtingen – in het bijzonder aan het water. Met een extra zijdelingse zonwering beschermt u uw kind nog beter.
  • Het zonnescherm zorgt voor een aanpassing van de temperatuur − op hete dagen mag u daarom genieten van een aangenaam koel terras.