Op maat gemaakte klimaatbeheersing door de juiste zonwering!

De kwalitatieve STOBAG zonweringstoffen bieden uitstekende bescherming tegen sterke UV-straling. Lichtgekleurde stoffen filteren ten minste 90% en donkere stoffen kunnen tot 100% van de schadelijke stralen filteren.

#1 Zonnescherm
STOBAG screens bieden de perfecte afscherming tegen hitte en inkijk. Screens vangen namelijk de hitte op, voordat ze het gebouw binnendringt. De isolerende luchtlaag tussen zonweringsdoek en venster zorgt voor een effectieve bescherming tegen de warmte.  Wat in geen enkele veranda mag ontbreken, is een dak zonder schaduw.
Om ervoor te zorgen dat de glazen oase geen kas wordt zowel voor overkappingen als verticale oppervlakken op maat gemaakte veranda zonweringen. Via een automatisch systeem kan de zonwering ook worden verlengd als je niet thuis bent. Hiermee wordt voorkomen dat de tegels in de zithoek in de tuin opwarmen.

#2 Kamers luchten
Zet op hele warme dagen de ramen en deuren overdag niet open, vooral niet in de slaapkamers of op zolder. Dat doe je pas als het buiten koeler is dan binnen. Bijvoorbeeld ’s avonds, ’s nachts of ’s ochtends. Zet dan de ramen tegenover elkaar wijd open, zodat het goed doorwaait.

#3 Apparaten uitschakelen
Elektrische apparaten kunnen warmte afgeven, zelfs als ze uitstaan. Schakel daarom alle apparaten die je 's avonds niet nodig hebt, zoals televisie en laptops, uit en denk ook aan de verlichting. Vervang gloeilampen als je die überhaupt nog in huis hebt door energiezuinige en minder warmte producerende varianten zoals led-lampen..

#4 Ventilator
Zomerhitte kan ook worden getemperd door luchtbeweging: Plafond-, ruimte- of tafelventilatoren zorgen voor verkoelende lucht. Dus een ventilator is een goede oplossing. Voor een aantal dagen per jaar best handig, relatief goedkoop en energiebesparend. Ze verbruiken 20 tot 50 keer minder elektriciteit dan airconditioning.

#5 Verkoeling
Last but not least: drink veel, draag luchtige kleding of neem een afkoelende douche. Ze maken de zomerhitte wat draaglijker.