Upplev en ny dimension

Möjligt tack vare Virtual Reality: Nu kan du fysiskt uppleva STOBAGs produkter virtuellt på mässor och i utvalda utställningslokaler. Vår idé: Gå in i olika verklighetstrogna scenarion och upplev färger, former, storlekar och materialen i sol- och väderskyddssystemen i rumskontext.

STOBAG är kända för höga krav när det gäller produktutförande. Fina utmärkelser som reddot bekräftar samverkan mellan kvalitet, teknik och design. STOBAG satsar även på personlighet och flexibilitet. STOBAGs produkter tillverkas alltid enligt kundens önskemål, oavsett om det är markiser eller väderskydd. Förutom de särskilda materialen och olika användningsmöjligheterna finns det fler än 300 olika material att välja mellan, som i sin tur kan kombineras med otaliga ramfärger. Det kan vara svårt för kunderna att välja. Det skulle vara praktiskt att se hur det valda solskyddssystemet skulle se ut på huset eller i trädgården. Nu är det möjligt: STOBAG har skapat nya produktupplevelser. Och de är enastående.

Sätt på glasögonen och titta på vår 3D-utställningslokal

STOBAG använder Virtual Reality (VR) för att skapa ett tekniskt koncept, som kan försätta dig i datorgenererade visningsplatser som verkar äkta och medger interaktion. VR används i allt högre grad inom försäljning och har redan används i flera år i spelvärlden för att skapa realistiska miljöer och är en teknik som inte längre kan undvaras. Med STOBAGs programmerade VR-applikation, som vi använder på mässor och i utvalda utställningslokaler, kan du utforska våra solskyddssystem interaktivt i realtid. Du måste bra ta på dig ett par högupplösta HTC-Vive VR-datorglasögon och du blir huvudpersonen precis som på riktigt. Och precis som på riktigt styr du bildutsnittet med huvudrörelser.

Upplev effekten av STOBAGs lösningar virtuellt

STOBAG kan nu ge kunderna och spekulanterna efterfrågad liveinspiration tack vara de här nya virtuella produktupplevelserna och detta kan hjälpa dem att bestämma sig för en viss produkt. Det går nu även att medverka i utformningen i högre grad genom att prova och jämföra: Du konfigurerar material, färger och funktioner och testar dem i olika ljus- och användningssituationer. Du kan se dem i trädgården, på terrassen eller balkongen, välja mellan markiser eller glastak med integrerat solskydd. Även solens rörelser under dagen och året kan simuleras realistiskt. En stor fördel under planeringen. Med hjälp av vår Virtual Reality-applikation ser du även på vintern var det tänkta solskyddet skuggar på sommaren.

Realistisk bildkvalitet

VR-applikationens kvalitet beror på den visuella kvaliteten. STOBAG satsar på fotorealistiska bilder och hög prestanda. De visade produktmodellerna har utformats med högkvalitativ rendering. Detta ger imponerande, verklighetstrogna texturer, reflexer och skuggor. De högupplösta HTC-Vive VR-glasögonen ger en spektakulär 360 gradersvy och en passande ljudkuliss.

Click here for the STOBAG Virtual Reality (VR) trailer - Enjoy!

27-02-2019-14-57-38-2


Virtual Reality (VR) är ett tekniskt koncept som framför allt har sitt ursprung från spelindustrin. Med hjälp av VR försätts användaren i ett datorgenererat scenario som verkar reellt och interagerar med denne. Man använder till exempel VR-glasögon som genererar en enkelupplöst, datorgenererad 360 graders bild för varje öga, som sedan sammanförs till ett tredimensionellt scenario i hjärnan. Användaren står i mitten av scenariot och kan påverka det. Detta kan vara ett rum, ett flygplan eller en verklighetstrogen bild av en historisk miljö. Man kan även uppleva, som är fallet med STOBAGs applikation, konfigureringsbara produktupplevelser. Det innebär: Tack vare VR blir åskådaren aktiv och kan gestalta en virtuell miljö. Bildutsnittet definieras genom att man rör på huvudet.

Pionjärer inom teknikbranschen utgår från att VR kommer att prägla vår vardag och ändra vår mediakonsumtion avsevärt.