Beleef een nieuwe dimensie

Dat kan dankzij Virtual Reality: op beurzen en in speciale presentatieruimtes kunt u de STOBAG producten nu virtueel uitproberen. De achterliggende gedachte: de mogelijkheid scheppen voor een realistische kennismaking met zonwerings- en weerbeschermingssystemen in verschillende scenario’s, en voor een authentieke beleving van kleuren, vormen, maten en materialen in een ruimtelijke context.

STOBAG staat bekend om zijn hoge eisen als het gaat om de afwerking van zijn producten. Gerenommeerde awards als de Red Dot bevestigen de symbiose van kwaliteit, techniek en design. Maar STOBAG kiest ook voor individualiteit en optimale flexibiliteit. Of het nu gaat om zonneluifels of om zon- en weerbeschermingsoplossingen – STOBAG producten worden altijd gemaakt volgens de specificaties van de klant. Niet alleen zijn er speciale materiaalsoorten voor een groot aantal toepassingsmogelijkheden, ook hebt u de keuze uit meer dan 300 stofdesigns, die kunnen worden gecombineerd met talloze framekleuren. U als klant moet daarom vaak keuzes maken. En tot voor kort had u een behoorlijke dosis fantasie nodig om u te kunnen voorstellen hoe het zonweringssysteem van uw keuze in uw eigen huis of tuin zou overkomen. Maar dat is voorgoed verleden tijd: STOBAG heeft voor u nieuwe productbelevingswerelden gecreëerd. En die mogen er zijn.

Bril op, wereld aan: de 3D-showroom

Virtual Reality (VR) is voor STOBAG de sleutel: een technisch concept waarmee we u verplaatsen naar realistische, computergegenereerde ruimten en die interactie mogelijk maakt. VR boekt momenteel grote verkoopsuccessen en is al jarenlang niet meer weg te denken uit de gaming-wereld met zijn fotografisch realistische beelden. Een speciaal voor STOBAG geprogrammeerde VR-toepassing, die wij op beurzen en in diverse showrooms vertonen, laat u in real time en interactief kennismaken met onze zonweringssystemen en materialen. U krijgt gewoon een HTC-Vive virtual-realitybril met hoge resolutie op ... en meteen wordt u de hoofdpersoon, net als in het echte leven. En net als in het echte leven kiest u datgene wat u wilt zien louter door uw hoofd te bewegen.

Virtueel het effect van STOBAG oplossingen aan den lijve ondervinden

STOBAG geeft belangstellenden en klanten met deze nieuwe virtuele productbeleving niet alleen live inspiratie voor de aankoop van veelgevraagde producten. Iedereen kan nu door uitproberen en vergelijken zijn eigen vormgeving bepalen: u configureert de door u gewenste materialen, kleuren en functies, test ze uit in verschillende verlichtings- en toepassingssituaties, of het nu een cassettescherm of een glazen dak met geïntegreerde beschaduwing betreft, in de tuin of op een terras of balkon. Zelfs de zonnestand gedurende de dag en het jaar kunnen wij realistisch voor u simuleren. Dat is een grote meerwaarde in de planningsfase, want met behulp van onze Virtual Reality-toepassing komt u er ook in de winter achter op welke plekken uw geplande zonwering in de zomer voor verkoelende schaduw zal zorgen.

Realistische weergavekwaliteit

De kwaliteit van een dergelijke VR-toepassing staat en valt met de visuele kwaliteit. STOBAG kiest voor een fotorealistische weergave en optimale prestaties. De getoonde productmodellen zijn gemodelleerd in hoogwaardige kwaliteit. Het resultaat: indrukwekkende, authentiek ogende texturen, reflecties en schakeringen. De HTC-Vive virtual-realitybril met hoge resolutie zorgt voor een spectaculaire 360 graden panoramaview met bijpassend geluidsdecor.

Click here for the STOBAG Virtual Reality (VR) trailer - Enjoy!

27-02-2019-14-57-38-2


Virtual Reality (VR) is een technisch concept dat oorspronkelijk afkomstig is uit de ontwikkeling van games. Met behulp van VR wordt de gebruiker verplaatst naar een computergegenereerde omgeving die realistisch aandoet en waarin interactie mogelijk is. Hiervoor zet hij bijvoorbeeld een VR-bril op, die voor elk oog afzonderlijk een computergegenereerd 360 graden panoramabeeld met hoge resolutie laat zien, dat in de hersenen wordt samengevoegd tot een driedimensionale afbeelding. Voor de gebruiker lijkt het alsof hij zich midden in de afgebeelde omgeving bevindt en invloed heeft op wat er om hem heen gebeurt. Dit kan een realistisch ogende ruimte, een vlucht of zelfs een getrouwe weergave van een historische omgeving zijn. Of je betreedt bijvoorbeeld – zoals in het geval van de STOBAG applicatie – een configureerbare productbelevingswereld. Dat wil zeggen: dankzij VR wordt de toeschouwer een speler en vormgever in een virtuele omgeving. Hij bepaalt het desbetreffende beeldfragment door zijn hoofdbeweging.

Pioniers binnen de techniekbranche gaan ervan uit dat VR in de komende jaren ons dagelijks leven zal bepalen en onze mediaconsumptie aanzienlijk zal veranderen.