Nieuwe horecaoppervlakken voor het buitenseizoen, het hele jaar door

Ook zonder wekenlange hitte en vele uren zonneschijn kan een horecaterras de omzet verhogen, zolang het maar een geweldige sfeer heeft en functioneel is uitgerust. Wij laten u zien hoe u uw gasten vele maanden van het jaar, snel en gemakkelijk een perfect dak boven hun hoofd kunt bieden met een pergolascherm - op een manier waar geen klassieke scherm aan kan tippen.

Hotels, restaurants, ijssalons, biertuinen of straatcafé's – fabrikanten van schermen zoals STOBAG kennen de vereisten voor horecaoppervlakken in de buitenlucht maar al te goed. Het gaat namelijk om veel meer dan alleen gasten bescherming bieden tegen zon en regen. Het seizoen optimaal gebruiken en liefst ook nog langer maken, daarin zit de uitdaging. En tegelijkertijd een gezellige verblijfskwaliteit bieden. Bij STOBAG hebben we onze bekroonde terrasschermen nog flexibeler gemaakt voor de horecasector door verder te gaan dan de gebruikelijke bevestigingsmogelijkheden op plafonds en muren. Ons antwoord voor extra horecaoppervlakken: pergolaschermen. Dit zijn stabiele, gemakkelijk te combineren en uitbreidbare zonweringsystemen in extreem grote afmetingen.

Pergolaschermen voor de horeca: zo licht als zonneschermen, zo solide als terrasoverkappingen

Een pergolascherm is de slimme combinatie van een scherm en een uitbouw met het typische pergolakarakter. Het creëert een ruimte die tussen een gebouw en een buitenruimte inzit. Afhankelijk van de doekbespanning biedt het in uitgeschoven toestand een beschermend dak tegen zon, UV-straling en regen. Pergolaschermen zijn zo geschikt voor buitenruimtes omdat ze, wanneer uitgetrokken, veel stabieler zijn dan bijvoorbeeld knikarmschermen. Ze worden niet alleen aan de muur of het plafond gemonteerd. Ze hebben ook extra verticale profielen voor de stabiliteit en bieden bescherming tegen de alom aanwezige wind. Bovenal zorgen de zijsteunen voor een aanzienlijk grotere overspanning van de buitenruimte en dus voor meer zonwering. Zelfs de breedte kunt u onafhankelijk van de uitval kiezen, dus ook een uitvoering die breder is dan diep. En door de optimale verdeling van de trekkrachten kan dit type zonnescherm zelfs op gevels met een laag draagvermogen worden geïnstalleerd. Ook een betonnen fundering is daarbij niet langer vereist. Er zijn inmiddels uitvoeringen beschikbaar met verzwaringskisten voor de steunen. Als horecaondernemer bent u nu uiterst flexibel in het kiezen van het gebied dat beschaduwd of afgeschermd moet worden.

Overigens: ook zware regenval is voor een pergolascherm geen probleem. U hoeft tijdens de installatie alleen maar te zorgen voor een hellingshoek van minimaal acht graden, zodat het regenwater goed kan weglopen.

De STOBLOCK automechanische weefselvergrendeling zorgt voor een constante weefselspanning, die ook voorkomt dat water zich op het weefsel ophoopt als het regent.

Uitbreidbaar voor nog meer commercieel gebruik in elk seizoen

Hoogwaardige pergolaschermen zijn met praktische comfortopties uit te bouwen en flexibel uit te breiden. Verticale zonneschermen aan de zijkant bieden bijvoorbeeld extra bescherming tegen licht, inkijk en wind. Aangevuld met verschuifbare zijglaselementen kan het pergolascherm gedeeltelijk of rondom worden afgesloten. Richt u daarbij vooral op glaselementen die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Dan kunt u snel op weersveranderingen reageren zonder uw gasten te storen. De bespanning loopt op het bovengedeelte van de pergola in rails om dimensionale stabiliteit te waarborgen. Afhankelijk van het type kan deze worden opgerold of opgevouwen. Bij STOBAG gaat dit automatisch. En om het regenwater niet van de bespanning op de vloer te laten druppelen, is in veel uitvoeringen een regengoot in de steunpaal geïntegreerd.

Pergolaschermen met verlichting voor een speciale sfeer

De horeca moet flexibel zijn en gasten willen vaak het liefst zo lang mogelijk buiten zitten. Of het nu 's avonds is, op donkere en natte dagen, of in de lente, zomer of herfst. Pergolaschermen met verlichting zorgen ervoor dat u de buitengastronomie maanden kunt verlengen. Elegante LED-spots of LED-strips in de profielen zorgen voor sfeervolle verlichting en zijn ook nog eens extreem energiezuinig. Ze kunnen qua kleur worden afgestemd op het kleurendesign van uw terras. Vaak zijn de kleine lichtbronnen traploos dimbaar via een zender.

Functioneel design - zonneschermen voor grote oppervlakken met vele soorten doek

Pergolaschermen kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan doeken en er is een breed scala aan kleuren en patronen beschikbaar die passen bij uw horecagelegenheid en gebouwarchitectuur. Veel horecaondernemers kiezen voor een doek gemaakt van polyacryl. De vezels van deze garens zijn spindopgekleurd. Het doek krijgt daardoor een zeer hoge UV-bestendigheid. Dankzij chemische oppervlaktebehandeling zijn de doeken water-, vuil- en olie-afstotend. Ook doeken van polyester worden toegepast. Polyester heeft het voordeel dat het zeer flexibel en licht is. Bovendien is polyester sterker dan acryl. Helaas is het materiaal gevoelig voor zonlicht, dus moet het doek zeker worden geïmpregneerd. De derde weefselvariant voor een pergolascherm in de horecasector is PVC van zeer scheurbestendig polyestergaren. Na het weefproces wordt het doek onder hoge spanning uitgerekt en bedekt met vloeibaar PVC. Als gevolg hiervan is het zeer vormstabiel en rekt het slechts in geringe mate uit. PVC is een zeer goede oplossing wanneer u grote waarde hecht aan bescherming tegen de regen.

Pergolaschermen voor de horeca - conclusie

Dankzij de speciale constructie en uitvoering kunt u met een pergolascherm uw horecaoppervlak snel en gemakkelijk vergroten voor meer omzet. Het is een flexibele en zeer praktische oplossing, ook als het gaat om het creëren van rookruimtes. De verscheidenheid aan toepassingen is haast onbegrensd. Het pergolascherm biedt een goede oplossing voor elke horecaondernemer die tijdelijk een groot gebied wil overdekken. Goede modellen overtuigen door functionaliteit, flexibiliteit en kwaliteit van de gebruikte materialen en componenten. Klein nadeel: omdat de constructie- en materiaalkosten voor een pergolascherm hoger zijn dan voor klassieke systemen, valt de prijs hoger uit. Als u dit op de koop toe neemt, kan het buitenseizoen echt beginnen - en bijna het hele jaar duren.


Voordelen van pergolaschermen voor de horeca

  • extra grote spanbreedtes
  • wand- en plafondmontage mogelijk
  • veilige regenafvoer
  • geen  gevaar voor waterzakken
  • integreerbare regengoten
  • meerdelige systemen kunnen worden gecombineerd
  • standaard elektronische besturing
  • geïntegreerde led-verlichting als optie
  • windbestendig tot windkracht 7 volgens Beaufort
  • breed scala aan doekdesigns en kleurencombinaties

STOBAG nieuw product PERGOLINO P8000 - meer informatie in de video:

13-02-_2020_07-58-33-3